Голосування в ООН проти Ізраїлю треба розібрати на Кабміні - Аваков

Голосування в ООН проти Ізраїлю треба розібрати на Кабміні - Аваков
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков

Міністр вважає позицію України «дивною і необдуманою»

Голосування України на Радбезі ООН за скандальну резолюцію, яка викликала різко негативну реакцію в Ізраїлю, треба розібрати на найближчому засіданні Кабміну.

Про це у Фейсбуці написав міністр МВС України Арсен Аваков.

«Голосування України проти Ізраїлю в ООН виглядає дивним і необдуманим. Цей факт необхідно розглянути на найближчому засіданні Кабміну», - наголосив він.

Нагадаємо, Радбез ООН прийняв резолюцію, в якій говориться, що створення Ізраїлем поселень на окупованій палестинській території "не має юридичної сили і є кричущим порушенням міжнародного права". За резолюцію проголосували Україна, Росія, Франція, Британія, Іспанія, Нова Зеландія, Японія, Малайзія, Сенегал, Уругвай, Венесуела, Ангола і Єгипет. Єдиною країною з Радбезу ООН, яка утрималася, були США.

Повідомлялося, що Ізраїль після голосування скасував офіційний візит українського прем’єра Володимира Гройсмана. Прес-секретар глави уряду України заявив, що візит перенесли на невизначений термін.

Прем'єр-міністр і міністр закордонних справ Ізраїлю Біньямін Нетаніягу розпорядився викликати послів низки країн, зокрема й України, на бесіду, де в жорсткій формі від них вимагатимуть пояснень з приводу голосування в РБ ООН.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: