Голова Конституційного суду України: погрози слідчого комітету РФ українським суддям – це відзнака

Голова Конституційного суду України: погрози слідчого комітету РФ українським суддям – це відзнака
Голова Конституційного суду Станіслав Шевчук

Слідком РФ так поспішав відкрити справу, що додав до списку суддю, який вже помер

Голова Конституційного суду Станіслав Шевчук розповів, як він ставиться до того, що Слідком РФ відкрив проти нього та інших суддів справу у зв’язку з визнанням КС неконституційним референдуму щодо відділення Криму. Суддя зазначив, що такі активні дії Слідчого комітету означають, що Конституційний суд все робить вірно. На думку Шевчука, країна-агресор таким чином намагається призначити винним Конституційний суд, хоча референдум 2014 року був чітко неконституційним.

«Слідком РФ так поспішав відкрити справу проти нас, що вони взяли наше рішення щодо Криму і дивилися по списку, хто тоді працював у Конституційному суді. Так поспішали, що не перевірили, як один суддя, на жаль, вже помер – це Олег Анатолійович Сергійчук. Це вказує на той поспіх, на паніку у Кремлі. Ця справа – політичне замовлення, щоб дискредитувати Конституційний суд України і знищити юридичні механізми повернення Криму Україні»,- пояснює голова КС.

Додамо, що Станіслав Шевчук був обраний головою Конституційного суду 21 лютого 2018 року більшою кількістю голосів. За час перебування на посаді Шевчука, суд почав активніше розглядати справи. Зокрема, нещодавно визнав неконституційним законопроект «Про зняття депутатської недоторканності».

Детальніше читайте тут: «Голова КС Станіслав Шевчук: У нас хороша Конституція. Проблема у тому, що владна еліта не живе за нею»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: