Голова Коституційного суду переконаний: в Україні хороша Конституція, просто влада не навчилась за нею жити

Голова Коституційного суду переконаний: в Україні хороша Конституція, просто влада не навчилась за нею жити
Голова Конституційного суду Станіслав Шевчук

Станіслав Шевчук прокоментував своє ставлення до ініціативи міняти Основний закон

Голова Конституційного суду Станіслав Шевчук у інтерв'ю «Главкому» прокоментував ініціативи окремих політиків щодо чергової конституційної реформи. Суддя зазначив, що скоріше за все мова може йти лише про внесення змін до існуючої Конституції, але ніяк не про створення нової. «Я допускаю, що її деякі положення можна змінити, вони напевно потребують змін, але не в Конституції проблема. Проблема у тому, що владна еліта не живе за Конституцією»,- додає голова КС.

Також Шевчук зазначив, що потреби у створенні нової Конституції немає, адже Кримінальний кодекс гарантує порядок у державі, а Конституція, в свою чергу, гарантує свободу.

Нагадаємо, що Станіслав Шевчук також прокоментував рішення стосовно відповідності Конституції закону «Про очищення влади». Суддя зазначив, що для його прийняття має бути не менше 10 голосів з усіх членів КС. Наразі процес затягує ще й той факт, що до складу Конституційного суду увійдуть нові члени, які також мають ознайомитися з матеріалами цієї справи. На думку Шевчука, закон про люстрацію - це непроста справа, яка потребує більше часу на обговорення.

Додамо, що Станіслав Шевчук був обраний головою Конституційного суду 21 лютого 2018 року більшою кількістю голосів. За час перебування на посаді Шевчука, суд почав активніше розглядати справи. Зокрема, нещодавно визнав неконституційним законопроект «Про зняття депутатської недоторканності».

Читайте більше у інтерв'ю «Главкому» : «Голова КС Станіслав Шевчук: У нас хороша Конституція. Проблема у тому, що владна еліта не живе за нею»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: