Голова Запорізької ОДА скасував комісію, яка викрила його у корупції

Голова Запорізької ОДА скасував комісію, яка викрила його у корупції

Комісія вирішила направити протокол в Генпрокуратуру, САП і НАЗК про незаконне збагачення Костянтина Бриля

Голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль скасував антикорупційну комісію при ОДА, в якій раніше розповіли про його незаконне збагачення.

Про це повідомив Бриль на своїй сторінці у Facebook.

Губернатор Запоріжжя підписав відповідне розпорядження після публікацій у ЗМІ щодо звернення голови комісії до САП, ГПУ і НАЗК із заявами про здійснення ним кримінальних правопорушень.

Бриль стверджує, що він підписав розпорядження про скасування антикорупційної комісії при ОДА виключно через те, що у її роботі виявили ряд порушень.

«З часом, в діяльності комісії почали домінувати суб’єктивізм та зведення особистих та бізнесових інтересів тодішнього керівника комісії Дмитра Марченка. Оскільки фактично комісію було перетворено в інструмент бізнесових «розбірок», навесні 2017 року було змінено керівника комісії. І замість Дмитра Марченка комісію очолив запорізький журналіст Сергій Сидоров», - пише голова Запорізької облдержадміністрації.

Він стверджує, що комісія продовжувала від імені облдержадміністрації направляти заяви та звернення, спрямовані на надання незаконних переваг в господарській діяльності одних суб’єктів та перешкоджання законній господарській діяльності інших.

На минулому тижні члени комісії на чолі із Сидоровим підписали протокол з рішенням направити його в Генпрокуратуру, САП и НАЗК про незаконне збагачення Костянтина Бриля. У ньому зазначається, що виявлені статки не відповідають задекларованим прибуткам губернатора Запоріжжя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: