Головний приз World Press Photo вручили за фото вбитого посла у Туреччині

Головний приз World Press Photo вручили за фото вбитого посла у Туреччині

Світлина, на якій вбивця російського посла кричить поряд із тілом Андрія Карлова, стала фотографією року

Головний приз престижного конкурсу для фотожурналістів World Press Photo 2017 виграв фотограф Бурхан Озбілічі, який працює в агентстві Associated Press зі знімком вбивці російського посла в Анкарі Андрія Карлова.

На зробленому ним 19 грудня 2016 года фото 22-річний поліцейський Мевлют Мерт Алтинташ кричить поруч з тілом убитого ним дипломата, піднявши над головою одну руку і тримаючи пістолет в іншій. Події розгортаються в Галереї сучасного мистецтва в Анкарі.

Озбілічі в той день зняв кілька знімків, в тому числі і до вбивства, коли Алтинташ стояв за спиною дипломата. За словами самого фотожурналіста, незважаючи на небезпеку того, що відбувається, у нього спрацював професійний інстинкт і він продовжив виконувати свою роботу - знімати.

Знамените фото вбивства російського послаЗнамените фото вбивства російського посла

У конкурсі World Press Photo 2017 взяли участь 5034 фотографа із 125 країн, які надіслали близько 80 тисяч фотографій. Журі присудили нагороди у восьми категоріях 45 журналістам.

Нагадаємо, напад на російського посла було здійснено 19 грудня 2016 року в Анкарі під час відкриття фотовиставки. Той, хто стріляв 22-річний поліцейський Мевлют Мерт Алтинташ вигукував звинувачення на адресу Росії, що стосуються політики країни в Сирії. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: