Гонтарева стала інструментом олігархічного грабежу України - нардеп

Гонтарева стала інструментом олігархічного грабежу України - нардеп

Березюк вважає, що діяльність Валерії Гонтаревої на посаді глави НБУ необхідно розслідувати

Присутність у керівництві Національного банку України таких людей, як Валерія Гонтарева, сталося через бездіяльність правоохоронних органів. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради заявив глава фракції «Самопоміч» Олег Березюк.

«Гонтареви в цій країні народжуються тому, що не працює прокуратура, антикорупційний суд, і не хочуть вводити декларування. Це все системні речі... Те, що Національний банк, НКРЕ, «Нафтогаз» є інструментами олігархічного грабіжництва держави – це очевидний факт. Не при Гонтаревій це почалося, але вона є активним інструментом цього грабежу», - заявив парламентарій.

Березюк підкреслив, що діяльність Валерії Гонтаревої на посаді глави НБУ необхідно розслідувати. У той же час він сумнівається, що існуюча правоохоронна система зможе її покарати, пишуть Українські новини.

«Без сумніву, потрібно розслідувати і карати. Але чи є кому карати? НАБУ хочуть знищити, антикорупційного суду немає, а в будь-якому іншому суді навіть найкраща справа розвалиться. Тому ми розглянемо питання по Гонтаревій, як по людині, конкретно на фракції», - зазначив депутат.

Він додав, що після цього фракцією «Самопоміч» буде прийнято рішення про голосування за її відставку з посади голови Нацбанку.

Як повідомлялося, раніше народний депутат від БПП Вадим Денисенко повідомив, що окремі фракції можуть затягувати голосування з цього питання, щоб мати змогу довше торгуватися за голоси.

Нагадаємо, вчора на погоджувальній раді ВРУ позафракційний депутат Сергій Тарута запропонував включити до порядку денного на цей пленарний тиждень питання звільнення глави НБУ Валерії Гонтаревої. Також її відставки зажадала лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко, яка заявила, що «червону кнопку руйнування економіки натиснула Гонтарева».

Як повідомляв «Главком», сьогодні у Раді розповсюджують брошури проти Гонтаревої.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: