Господарський суд Харківської області завтра розгляне досудовий план санації ХТЗ

Господарський суд Харківської області завтра розгляне досудовий план санації ХТЗ

Колектив ХТЗ виключає можливість ліквідації підприємства

Завтра, 14 липня 2016 року в Харкові відбудеться засідання Господарського суду Харківської області, на розгляді в якому перебуває план досудової санації Харківського тракторного заводу. Як повідомлялося раніше, наразі цей план оздоровлення підприємства підтримує більшість кредиторів підприємства (53% голосів). Винятками є лише Спеціалізована податкова інспекція м. Харкова з обслуговування великих платників і Міністерство фінансів України, які як і раніше переконані, що дієвіший метод повернення боргів - продаж заводу з молотка у виконавчому провадженні або його ліквідація.

Профспілка ХТЗ, виступаючи проти продажу заводу, прийняла рішення про необхідність взяти участь у розгляді судом плану досудової санації, про що було подано відповідне клопотання, - повідомляє джерело. Крім того, профспілкою також розпочато збір підписів на індивідуальне представництво працівників в межах судових проваджень щодо ХТЗ. Вже підписано понад 600 договорів з адвокатом Олегом Скупинським, який буде в подальшому виступати від імені трудового колективу, відстоюючи його законне прагнення відновити роботу підприємства.

Як заявив сам Скупинський, який на завтрашній нараді буде представляти саме трудовий колектив заводу: «Наразі, зважаючи на повне блокування діяльності заводу, АТ «ХТЗ» не має можливості своєчасно здійснювати розрахунки з виплати заробітної плати впродовж 4,5 місяців. Загальна сума заборгованості перед працівниками АТ «ХТЗ» з виплати заробітної плати станом на червень 2016 р становить приблизно 30 млн. грн. Без коштів для існування, з врахуванням сімей співробітників, залишилося приблизно 10 000 людей! І єдиним виходом з ситуації, що сформувалася, який дозволив би відновити роботу заводу і виплатити людям борг за заробітною платою, зберігши при цьому робочі місця, є процедура досудової санації.

Тому колектив ХТЗ категорично заперечує можливість ліквідації підприємства, як це пропонує податкова, і однозначно налаштований зробити все, щоб захистити підприємство, історія якого пов'язана з багатьма поколіннями десятків трудових династій, і від яких залежить майбутнє багатьох тисяч сімей. Штучно гальмувати розблокування рахунків і початок санації, коли люди стільки часу не отримують ні копійки і не знають, як жити далі, є недопустимим і злочинним. За сухими фактами і цифрами стоять долі реальних людей, які сповнені рішучості домогтися справедливості для себе і для заводу, який для них є рідною домівкою».

Нагадаємо, Харківський тракторний завод зупинений з березня 2016 року внаслідок дій правоохоронних органів, які керівництво підприємства характеризує як безпрецедентний тиск. Діяльність підприємства (включно з можливістю проведення фінансових операцій) заблокована, виробництво простоює, незважаючи на публічно підтверджену готовність інвестора, Олександра Ярославського, виплатити зарплату, погасити заборгованість й інвестувати кошти в розвиток заводу. Ситуація напружена, трудовий колектив вже провів акцію протесту під будівлею СБУ Харківської області, а також подав електронну петицію Президенту України Петру Порошенку.

Джерело: Українські новини 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: