Громадське ТБ отримало попередження від Нацради

Громадське ТБ отримало попередження від Нацради

Нацрада вчергове закликала мовників не порушувати Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру та дні пам’яті

За результатами позапланової перевірки рішенням Національної ради до ГО «Громадське телебачення» м. Київ (супутникове мовлення, логотип «hromadske») застосовано санкцію оголошення попередження через невиконання Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру та дні пам’яті.

Про це 1 листопада повідомляє прес-служба Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення.

«Позапланову перевірку телеканалові Національна рада призначила 27 вересня, врахувавши результати  моніторингу за 5 вересня – День пам’яті – 100 років із дня початку «червоного терору» − злочинної репресивної політики комуністичного режиму», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що у процесі позапланової перевірки Нацрада з’ясувала, що у цей день інформація про День пам’яті в ефірі мовника була відсутня до 07:07, хоча має поширюватися не менше одного разу на дві години ефірного часу.

«Національна рада оголосила компанії попередження, і вчергове закликає мовників не порушувати Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті, й керуватися ними при плануванні програм і передач», - підкреслюється у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що голова ВР підписав постанову щодо запровадження санкцій проти компаній, що володіють ліцензіями «112 Україна» та NewsONE, та передав документ на розгляд президенту. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: