Гройсман анонсував проведення реформи охорони здоров'я

Гройсман анонсував проведення реформи охорони здоров'я

Команда Міністерства охорони здоров'я на чолі з Уляною Супрун вже представила свої напрацювання по реформі

Нова команда Міністерства охорони здоров'я на чолі з в. о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун представила свої напрацювання для запуску реформи охорони здоров'я.

Про це на сторінці в Facebook повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

«Дав доручення максимально швидко доопрацювати пакет необхідних нормативних актів та розробити конкретний action plan, щоб почати практичне втілення реформи. Все те, що обговорювалося два роки, нарешті, складається в проект, який підтримала більшість», - пише Гройсман.

Прем'єр уточнив, що на зустрічі були присутні народні депутати і представники міських та обласних департаментів охорони здоров'я.

В якості перших кроків, які можуть бути прийняті в рамках реформування системи медицини Гройсман анонсував впровадження механізмів реімбурсації, відшкодування витрат на придбання населенням медичних препаратів для лікування серцево-судинних захворювань, деяких форм діабету. Також, впровадження так званого референтного ціноутворення, яке передбачає розрахунок граничних цін через порівняння з цінами в сусідніх країнах.

Рішення, які дозволять розпочати впровадження механізмів реімбурсації та референтного ціноутворення будуть винесені вже на одне з найближчих засідань уряду, пообіцяв Гройсман.

«Це будуть наступні кроки для забезпечення більшої доступності і здешевлення ліків», - написав прем'єр-міністр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: