Гройсман завдає удару по Коболєву. У «Нафтогазу» забирають ГТС (Документ)

Гройсман завдає удару по Коболєву. У «Нафтогазу» забирають ГТС (Документ)
Глава уряду Володимир Гройсман

Міжвідомча комісія пропонує внести зміни до статуту НАК

Кабінету міністрів, який є акціонером НАК «Нафтогаз України», повинні бути передані повноваження прямого управління ПАТ «Укртрансгаз». Про це «Главкому» стало відомо з власних джерел у Міненерго. Про те, що відносини між цими двома структурами вже давно є напруженими, йдеться у статті «Главкома» «Як Гройсман вирішив покерувати «Нафтогазом» і чим це скінчилось».

Внести відповідні зміни до статуту «Нафтогазу» запропонувала міжвідомча комісія з розслідування причин невиконання плану анбандлінга, засідання якої пройшло вчора, 24 жовтня.

Нижче - витяги з проекту рішення комісії з розслідування причин невиконання Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» плану дій з передачі активів, матеріально-технічних та інших ресурсів до ПАТ «Магістральні газопроводи України», що затверджена накзом Міненерговугілля від 20.09.2017.

01

1_13

Відповідне рішення комісії, підписане її главою міністром енергетики Ігорем Насаликом, уже направлено на затвердження прем'єр-міністра. Приводом для такого рішення є порушення керівництвом «Нафтогазу» постанови Кабміну №496, якою затверджено план реструктуризації НАК.

Цим документом прописана передача активів підконтрольного «Нафтогазу» «Укртрансгазу» незалежним від нього держкомпаніям ПАТ «Магістральні газопроводи України» (в її ведення мала бути передана трубопровідна інфраструктура) і ПАТ «Підземні сховища газу» (передані підземні газосховища). У той час як у «Нафтогазі» запланували передачу цього майна в новостворену філію «Укртрансгазу» - компанію «Оператор ГТС України».

Відповідний відступ від вихідного плану було схвалено головою секретаріату Енергетичного співтовариства Янезом Копачем. Проте, міжвідомча комісія сприйняла цю імпровізацію як порушення постанови №496, на підставі чого і запропонувала перевести «Укртрансгаз» в пряме підпорядкування Кабміну.

Міжвідомча комісія складається з 10 осіб, 7 з яких (Ігор Насалик, Ігор Прокопів, Валерій Ноздрин, Юлія Підкоморна, Олександр Лісниченко, Тетяна Максимець і Валентин Кальніченко) є співробітниками Міністерства енергетики.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: