Грузія повертає окуповані території за допомогою соціальних програм

Грузія повертає окуповані території за допомогою соціальних програм
Голова парламентського комітету Грузії із соціальних питань та охорони здоров’я Акакій Зоїдзе

Грузинський парламентар Акакій Зоїдзе впевнений, що повернути окуповані території війною неможливо

Стратегія Грузії з реінтеграції окупованих територій Абхазії та Південної Осетії полягає у відмові від військового конфлікту на користь дипломатичних зусиль та соціальних програм. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів голова парламентського комітету Грузії із соціальних питань та охорони здоров’я Акакій Зоїдзе. 

За його словами, грузинська влада сприяє тому, щоб громадяни, які тимчасово живуть на окупованих територіях, отримували ті ж послуги і сервіс, які отримують мешканці Грузії.

«Якщо мешканці окупованих територій залишаються громадянами Грузії, вони отримують грузинську пенсію. Є програми, які дають цим людям більше пільг, якщо вони мають грузинське, а не російське громадянство. Наприклад, у медичній програмі вони мають безкоштовне лікування від гепатиту С, лікування якого коштує $80 тис. У Росії це лікування платне», – пояснив Зоїдзе.

За його словами, людині потрібно написати заяву, що вона є громадянином Грузії, і пенсія накопичуються на її рахунку. Ці гроші не пересилаються на окуповані території, але можна приїхати до Грузії і зняти їх.

«Наші співгромадяни теж обурювалися, чому з їх податків оплачують пенсію або лікування. Тепер люди розуміють, що без цього нам окуповані території не повернути. Силою когось зробити грузином неможливо. Треба, щоб вони самі тягнулися до нас», – вважає грузинський парламентар.

Також через візову лібералізацію мешканці Абхазії та Південної Осетії почали активно отримувати грузинські паспорти.

Зоїдзе запевняє, що завдяки такій стратегії ставлення абхазів та осетинів до Грузії поліпшується, особливо у молодих людей, які самі не брали участі у військових діях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: