«Хабарівські шкуродери» отримали по кілька років ув'язнення

«Хабарівські шкуродери» отримали по кілька років ув'язнення

З червня по серпень 2016 року дві дівчини вбили не менше 15 тварин

Зоозахисники наголошують на тому, що шкуродерів потрібно було ув’язнити на більші терміни

Фігуранти справи про розправи над тваринами в Хабаровському краї засуджені Індустріальним районним судом Хабаровська до реального ув'язнення на терміни від трьох до чотирьох років і трьох місяців.

Про це в п'ятницю оголосили з зали судового засідання, повідомляє Тасс.

«Альона Савченко визнана винною, їй призначено покарання - чотири роки і три місяці позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму. Також вона виплатить моральну шкоду одному з потерпілих в розмірі 10 тис. рублів. Аліну Орлову засудили до трьох років і 10 днів позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму, виплати моральної шкоди в розмірі 10 тис. рублів. Співучасник дівчат в одному з епізодів - 18-річний Віктор Смишляєв - засуджений до трьох років позбавлення волі в колонії загального режиму», - оголосила вирок суддя Галина Миколаєва.

Строки тримання під вартою їм буде зараховано до строку відбування покарання, додала суддя. Тим часом, покарання виявилося м’якішим, ніж просило держзвинувачення. Раніше в процесі прокурор попросив для Олени Савченко сім років і шість місяців колонії, для Аліни Орлової - шість років і 20 днів.

Представник хабаровського руху Ззоозахист-ДВ» Наталія Коваленко також вважає вирок досить м'яким і має намір оскаржити рішення суду.

«Взагалі всі, хто переживав за історію з тваринами, чекали не менше п'яти років вироку, і тому не одна я зараз засмутилася. Ті люди, які за тварин переживали, реально розуміють, що є й інші епізоди, і інші злочини, це реально соціально небезпечні діяння, за які такий термін малий. У нас адвокат займався тільки ст. 245 КК РФ (жорстоке поводження з тваринами), він не займався іншими статтями… Свідки, які були в залі суду, бачили, як поводяться підсудні, вони каяття не бачили, ні грама каяття», - сказала Наталія Коваленко.

Нагадаємо, судовий процес почався в березні 2017 року. На лаві підсудних опинилися Аліна Орлова і Олена Савченко, а також ровесник дівчат Віктор Смишляєв, який брав участь в одному з епізодів. Дівчата звинувачуються в жорстокому поводженні з тваринами (ч. 2 ст. 245 КК РФ) і розбої (ч. 2 ст. 162 КК РФ), одна в образі почуттів віруючих (ч. 1 ст. 148 КК РФ) і порушенні ненависті або ворожнечі (ч. 2 ст. 282 КК РФ).

З червня по серпень 2016 року дві дівчини вбили не менше 15 тварин (собак, кішок, голубів). Крім того, дівчата зі зброєю напали на жителя міста і відібрали у нього гроші. Одна з обвинувачених розмістила на своїй сторінці в соціальній мережі зображення, що виражають неповагу до суспільства з метою образи релігійних почуттів віруючих.

Також одна з дівчат і Віктор Смишляєв зняли і змонтували відеоролик за участю чоловіка, «спрямований на приниження гідності людини і групи осіб за ознаками приналежності до соціальної групи». Даний відеоролик вони опублікували на сторінці однієї з соціальних мереж, показавши його також колегам чоловіка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: