Хакери атакували енергетику США

Хакери атакували енергетику США
У ряді випадків хакерам вдалося досягти мети

Хакери використовують відому технологію «фішингу»

Міністерство внутрішньої безпеки США і ФБР на цьому тижні приватно попередили американські компанії про атаки хакерів, цілями яких є підприємства ядерного, енергетичного та промислового секторів.

Хакери використовують відому технологію «фішингу» - розсилки електронних листів від імені адресатів, яким довіряє одержувач. Відкриття листа може призвести до інфікування комп'ютера і цілої комп'ютерної системи шкідливими програмами.

Міністерство внутрішньої безпеки відзначило, що в ряді випадків зловмисникам вдалося досягти мети, однак невідомо про які підприємства йдеться і наскільки серйозна нанесена хакерами шкода.

Як повідомлялося, 27 червня Україну атакував масовий інтернет-вірус. Жертвами хакерської атаки стали Кабінет міністрів, Міністерство інфраструктури, Ощадбанк, Укргазбанк, Укрсоцбанк, OTP банк, Укрпошта, «Нова пошта», аеропорт «Бориспіль», WOG, KLO, мережа гіпермаркетів «Епіцентр», Чорнобильська АЕС, «24 канал».

Антивірусні компанії стверджують, що вже знайшли ліки від вірусу Petya.

Вірус Petya.А шифрує дані на комп’ютері та вимагає викуп. Фахівці з комп’ютерної безпеки радять нічого не платити – жодних ключів після виплати грошей власники уражених комп’ютерів не отримують.

В Нацбанку України заявили, що 29 червня робота кількох українських банків, яка була обмежена через хакерські атаки, поступово відновлюється.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: