Хакери викрали з банку «Кредит Дніпро» майже $1 млн

Хакери викрали з банку «Кредит Дніпро» майже $1 млн

Банк звернувся до поліції лише за рік після події

Хакери викрали з фінустанови «Банк Кредит Дніпро» понад 950 тис. доларів і зняли їх готівкою в Китаї. Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва.

Зазначається, що хакерська атака сталася ще півтора року тому.

«У квітні 2016 року хакерське злочинне угруповання, до складу організаторів якого входять громадяни Росії і України, за допомогою поширення шкідливого програмного забезпечення в інформаційній системі банку «Кредит Дніпро» створила несанкціонований платіжний документ на переказ 950,8 тис. доларів на рахунок компанії Far Sight International LTD у китайському банку Shanghai Pudong Development Bank 12 Zhong Shan Dong Yi Lu Shanghai», – йдеться в матеріалах суду.

Після цього злочинці без перешкод зняли готівку з банкоматів у Китаї.

«Члени злочинного угруповання при пособництві громадян України, Росії, Вірменії та Азербайджану, зняли цю суму через банкомати в Китаї, чим нанесли збиток банку на суму у приблизно 1 млн доларів», – наголошується в документі.

Зазначається, що викрадення грошей відбулося ще в квітні 2016 року, однак банк із запізненням звернувся в поліцію. Досудове розслідування у кримінальному провадженні почалося лише у червні 2017 року.

Хакерів підозрюють у злочинах, передбачених ч.3, 4 ст.190 (шахрайство), ч.5 ст.185 (крадіжка), ч.2 ст.361-1 (поширення шкідливих програм), ч.2 ст.200 (незаконні дії з платіжними документами), ч.2 ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу програмних засобів) Кримінального кодексу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: