Харківський депутат приховав російський бізнес дружини

Харківський депутат приховав російський бізнес дружини
Олександр Губін і його автівки

Олександр Губін не задекларував частку дружини в російській фірмі

Депутат Харківської обласної ради від Опозиційного блоку Олександр Губін приховав частку дружини в російській фірмі, директором якої є він сам. Про це повідомляє група антикорупційних та інформаційних проектів bihus.info.

Юристи групи звернулись до Національного антикорупційного бюро із заявою про декларування завідомо недостовірної інформації.

Підставою для звернення стало повідомлення активістів ГО «Харківський антикорупційний центр». Згідно з декларацією депутата Губіна за 2016 рік, ні в окупованому Криму, ні за кордоном його родина не має бізнесу. Тим часом, у Єдиному реєстрі юридичних осіб РФ є відомості про внески Ірини Губіної до статутних капіталів 5 фірм на загальну суму понад 1,6 мільйона рублів.

Дві з цих фірм - ТОВ «Престиж Автомоторс» і ТОВ «Престиж Авто Крим» - зареєстровані на території окупованого Криму за російським законодавством. Партнером Ірини Губіної в ТОВ «Престиж Авто Крим» є депутат Харківської міськради Ігор Аріх, який також не вказав цю фірму в декларації.

У власності депутата Губіна та його дружини 5 земельних ділянок, житлові будинки на 171,1 кв. м у Терновій і 43,1 кв. м у Харкові, житловий будинок, комплекс 8642 кв. м у Васищево, нежитлові приміщення площею 160,8 кв. м у Ялті, і ще два житлових будинки.

Подружжя Губіних володіє 13-ма транспортними засобами, серед яких три автомобілі марки Mercedes Benz, Toyota RAV4 та Porsche Cayenne.

Також у власності родини п'ять елітних годинників, у Ірини Губіної є шуба з шиншили та коштовні ювелірні вироби.

В розділі «Корпоративні права» депутат вказав, що має внески до статутних фондів підприємств ПП «Транс-Інвест», ТОВ «Престиж Авто Сіті», ТОВ «Рибацько-мисливський клуб «Фортуна», ПП «Транс-інвест». У Ірини Губіної задекларовано внески у ПП «ТМ Віра».

Доход депутата від підприємницької діяльності за рік склав 406 тис. грн, а його дружини 300 тис. грн. Доходи за межами країни не вказані.

В декларації Губін вказав, що позичив іншим людям 1,5 млн дол., в готівці він та дружина тримають 250 тис. дол і 2,5 мільйона гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: