Холодницький дав Онищенку 10 днів: Без доказів цей «серіал» треба припиняти

Холодницький дав Онищенку 10 днів: Без доказів цей «серіал» треба припиняти
Керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький

Глава САП не хоче, аби правоохоронці «грали» в ігри нардепа-втікача

Ситуацію, що склалася із заявами нардепа-втікача Олександра Онищенка, слід вирішувати.

В разі ненадання Онищенком необхідної слідству інформації кримінальне провадження стосовно нього, швидше за все, буде закрите, заявив керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в ефірі каналу «112 Україна».

«Цей «серіал» треба припиняти. Ми відкрили виробництво на підставі публічної заяви Онищенка про те, що він причетний до злочинів, які інкримінує НАБУ і переліку інших злочинів. Ми вкотре просимо надати всі необхідні матеріали. Замість цього, інформації і тих доказів, про яких він говорить, ми не чуємо, бачимо тільки його інтерв'ю», - сказав керівник прокуратури.

Холодницький заявив, що правоохоронці не повинні відволікатися на ігри  нардепа.

«Треба з цим закінчувати...  Якщо він протягом 10 днів не надасть інформації, що підтверджує ті слова, які він сказав, мабуть, виробництво потрібно буде закривати, об'єктивно. Тому що бути на повідку, грати в цей серіал, правоохоронні органи не повинні», - резюмував він.

Нагадаємо, народний депутат Олександр Онищенко заявив, що депутати продають свої голоси у Верховній Раді. За його словами, купленими, зокрема, були голоси за призначення і відставку генпрокурора Віктора Шокіна, нове призначення Юрія Луценка і відставку з посади голови Служби безпеки Валентина Наливайченка.

Ситник раніше заявив про готовність зустрітися з Онищенком у справі про його плівки в будь-якому місці, зручному двом сторонам.

Депутат від "Волі народу" Онищенко втік із України перед тим, як Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.

НАБУ підозрює Онищенка в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», унаслідок якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: