Ситник вважає заяви Онищенка «явкою з повинною»

Ситник вважає заяви Онищенка «явкою з повинною»
Директор НАБУ Артем Ситник

Директор НАБУ переконаний, що інформація Онищенка варта уваги

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник не збирається ігнорувати заяви нардепа втікача Олександра Онищенка.

Про це він заявив у інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Переважна кількість заяв (Онищенка – ред.) має загальний характер. І в першу чергу я оцінюю їх (не тільки я, ми оцінюємо їх), як спробу політизувати свою справу, щоб відволікти увагу від того, що справа насправді стосується завдання мільярдних збитків державі», - зазначив Ситник.

Водночас, він наголосив, що не можна не зважати на заяви Онищенка.

«Не реагувати на ці заяви взагалі, мені здається, неправильно. Тому що тут, на відміну від великої кількості різних заяв щодо корупції політичної, щодо корупції..., тут якраз заяву робить людина, яка в першу чергу визнає свою участь в цих діях. І вона якраз цим і відрізняється від інших заяв», - наголосив директор НАБУ.

Він вважає заяви нардепа-втікача своєрідною «явкою з повинною».

«Я сприймаю це як явку з повинною, яка просто зроблена через ЗМІ», - сказав Ситник.

Директор НАБУ зауважив, що Онищенку неодноразово пропонували поспілкуватися, глава Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький навіть заявляв про готовність зустрітися на нейтральній території, за кордоном.

«Ми його готові допитати в режимі «Скайп» для того, щоб це було процесуально правильно. Ми готові від нього отримати ті записи, які, можливо, у нього є… До сторони захисту Онищенка звернулися і чекаємо відповіді», - зазначив Ситник і додав, що відповіді поки немає.

Нагадаємо, Онищенко втік з України на початку серпня 2016 року. 8 серпня він був оголошений у національний розшук.

Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. В СБУ також заявили про початок досудового слідства щодо Онищенка за ознаками державної зради.

На початку грудня Онищенко звинуватив Адміністрацію президента України Петра Порошенка в «скупці» голосів в парламенті через нього і декількох інших депутатів.

За інформацією ЗМІ, протягом року Онищенко записував свої бесіди з Порошенком на ручний годинник з диктофоном. Депутат повідомив, що передав цей компромат американським спецслужбам 29 листопада.

Заступник генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що Національне антикорупційне бюро (НАБУ) внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЕРДР) відомості щодо Онищенка за статтею про одержання хабара. Детективи вже звернулися до Онищенка з проханням надати всі записи для розслідування цієї справи. Поки, за словами Холодницького,  заяви нардепа виглядають голослівними, без жодних підтверджень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: