Холодницький: екстрадиція судді Чауса з Молдови залежить від Додона

Холодницький: екстрадиція судді Чауса з Молдови залежить від Додона
Суддя-утікач Микола Чаус

Українська сторона не може впливати на рішення про екстрадицію, може лише просити прискорити розгляд питання

Питання екстрадиції українського судді Миколи Чауса з Молдови в Україну залежить від рішення президента країни Ігоря Додона.

Про це розповів керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький в програмі «Право на владу»на телеканалі 1+1, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«В рамках міжнародно-правової допомоги ми всі необхідні документи Молдові надали для його (Чауса) екстрадиції. У той же час він попросив про політичний притулок», - сказав керівник САП.

За словами Холодницького, САП контактує з цього питання з антикорупційним прокурором Молдови.

«Питання досі на розгляді, поки не буде рішення президента республіки про екстрадицію, надання або ненадання йому політичного притулку», - пояснив Холодницький.

Він також додав, що українська сторона не може впливати на рішення цього питання, може лише просити прискорити його розгляд.

Як повідомляв «Главком», у березні суд Молдови ухвалив продовжити арешт українського судді Миколи Чауса.

21 березня Молдова почала процедуру екстрадиції до України київського судді-корупціонера Миколи Чауса. Водночас глава Антикорупційної прокуратури Молдови Віорел Морарь не зміг уточнити, скільки часу на неї буде потрібно.

У липні Генпркокуратура України повідомляла, що суддя Чаус, який утік до Молдови, живий і перебуває під домашнім арештом.

Нагадаємо, 1 березня стало відомо, що суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус, який втік з країни після того, як НАБУ викрило його в отриманні хабара в 150 тис. доларів у серпні минулого року, був затриманий в Молдові.

Як повідомив голова Антикорупційної прокуратури Молдови Віорел Морарь, Чаус сам здався правоохоронцям у Кишиневі, з'явившись до поліції. Згодом суд Кишинева заарештував українського суддю Миколу Чауса.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: