Холодницький пішов у відпустку

Холодницький пішов у відпустку
Назар Холодницький

Луценко каже, що виконуватиме «дуже маленькі функції» Холодницького

Очільник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький прийняв рішення піти у відпустку. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко під час брифінгу.

«Сам Назар Холодницький був у мене, ми спілкувалися… Він ухвалив рішення піти на певний час у відпустку. При цьому гарантуючи, що напише свої пояснення, або дасть їх в усному порядку, тобто буде співпрацювати із КДКП (Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів – «Главком»)», – сказав він.

Луценко пояснив, що САПом керує наразі перший заступник Холодницького й зазначив, що ситуація – достатньо специфічна, адже «пан Холодницький поєднує в собі дві іпостасі: він – керівник САП (і тут його може заміняти перший заступник), і він – «через тире» ще й заступник генпрокурора (і в цій іпостасі жоден із його підлеглих бути не може)».

«Певну частину функцій пана Холодницького може тимчасово виконувати генеральний прокурор. Це дуже маленькі функції», – додав він.

Луценко також заявив, що в аудіозаписах, зроблених у кабінеті керівника САП , немає підстав для притягнення його до кримінальної відповідальності.

Водночас генпрокурор підкреслив: у доказах вбачається дисциплінарне порушення. «Аналізував (аудіозаписи, — «Главком») як керівник НАБУ пан Ситник, так і я, як керівник Генпрокуратури... І він, і я прийшли до висновку, що в них явно вбачається дисциплінарне порушення. І відразу скажу, що ніяких хабарів, які вимагав або отримав Холодницький, там не зафіксовано», — додав Луценко

Як відомо, Холодницького підозрюють у «зливі» інформації про провадження, маніпулюванні свідками, тиску на суд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: