Холодницький розповів про ще дві підозри у справі про відмивання грошей Міноборони

Холодницький розповів про ще дві підозри у справі про відмивання грошей Міноборони
Назар Холодницький

Холодницький висловив сподівання що протягом 4 місяців слідство у цій справі буде завершено

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про ще дві підозри у справі про корупційну схему з розтрати державних коштів під час закупівлі палива для Міноборони.

Про це заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький під час спілкування із журналістами у середу.

На запитання, скільки ще осіб затримано окрім заступника міністра оборони Ігоря Павловського і директора Департаменту держзакупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулєвича, Холодницький відповів: «Ще двоє».

Пізніше в НАБУ уточнили, що вирішується питання про оголошення підозри ще двом фігурантам. Йдеться про службовців Міноборони.

«Треба сказати, що затримали (Гулєвича і Павловського - ред.) фактично на робочих місцях. Затримали спокійно… Тривають слідчі дії. Особи прибули фактично по запрошенню в НАБУ. Опору не чинили. Це буде враховано під час формування нашої позиції під час обрання запобіжного заходу», - розповів він.

Він розповів, що їм загрожує від 8 до 12 років ув'язнення і прокуратура буде просити обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 2 місяці з альтернативою внесення застави.

Також Холодницький висловив сподівання що протягом 4 місяців слідство у цій справі буде завершено. Він повідомив, що засідання Солом'янського райсуду щодо обрання запобіжного заходу Гулєвичу і Павловському відбудеться у четвер 12 жовтня.

Обом затриманим повідомлено про підозру за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України.

Зазначимо, що сьогодні стало відомо про затримання заступника міністра міністра оборони через масштабні розкрадання державних коштів під закупівель пального на потреби Збройних сил України. Журналісти дізнались, що детективи НАБУ затримали  заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Ігоря Павловського.

Холодницький під час брифінгу стосовно розкрадання 150 мільйонів гривень у Міністерстві оборони повідомив, що антикорупційна прокуратура працює над тим, щоб повернути ці гроші державі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: