Хорошковський узяв під контроль понад сотню гектарів заповідних земель на Черкащині

Хорошковський узяв під контроль понад сотню гектарів заповідних земель на Черкащині
Валерій Хорошковський

Одіозний політик отримав право власності на величезну ділянку лісу поруч з Дніпром

Восени 2016 року колишній голова Служби безпеки Валерій Хорошковський отримав право власності на 114 гектарів лісу біля Канева, відповідно до інформації з Державної кадастрової карти.

Хорошковський, а також його дружина Олена Хорошковська минулого вересня стали власниками близько 30 лісових ділянок загальною площею 114 гектарів у Черкаській області. Призначення землі – «ведення особистого селянського господарства».

Згідно із державною кадастровою картою, лісовий масив, підконтрольний родині Хорошковських, насправді ще більший, оскільки за частково встановленим парканом опинилися й інші землі, що не перебувають у приватній власності. Завдяки огорожі до лісових активів Хорошковських потрапила берегова лінія вздовж Дніпра – вона не належить політику, але має спільний паркан з іншими ділянками, що перебувають у його власності вже півроку.

Зазначимо, що земельні володіння Хорошковського дозволяють йому конкурувати навіть зі своїм колишнім патроном – екс-президентом Віктором Януковичем. Площа резиденції «Межигір'я» під Києвом, яка була привласнена «ростовським в’язнем», становить майже 140 гектарів.

За інформацією реєстра судових справ, вже у грудні 2016 року, через кілька місяців після оформлення Хорошковським права власності на землі, заступник прокурора Черкаської області в інтересах Кабміну та Черкаської облдержадміністрації подав позов щодо повернення частини земельних активів Хорошковського. Мова йде про вимогу повернути державі 66 гектарів.

Майже впритул до володінь екс-голови СБУ, з південного боку, розташовані землі, орендовані структурами «Миронівського хлібопродукту», який належить Юрію Косюку, колишньому заступнику голови Адміністрації президента Петра Порошенка.  А от з північного боку, згідно із кадастровою картою, ділянки Хорошковського межують із сотнями гектарів, які відведені для будівництва Канівської гідроакумулюючої станції.

Нагадаємо, у вересні 2016 року гендиректор державної компанії «Укргідроенерго» Ігор Сирота повідомив, що у найближчі місяці може поновиться будівництво об'єктів Канівської ГАЕС у селі Бучак. Початкові роботи на Канівській ГАЕС передбачають вирубування дерев на площі близько 1 тис. гектарів – йдеться про майже 200 тис. дерев, а це 80% лісового масиву, який межує з володіннями Хорошковського. Після вирубки ділянка Хорошковського буде одним із небагатьох острівців лісового масиву на північ від Канева.

Детальніше читайте: Хорошковський повертається з Монако? Колишній соратник Януковича отримав своє «Межигір'я»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: