Хто з прем'єрів за останні 10 років був найкориснішим для України? Опитування

Хто з прем'єрів за останні 10 років був найкориснішим для України? Опитування
Фото slovoidilo.ua

Янукович, Тимошенко, Азаров, Яценюк і Гройсман - чий внесок вагоміший?

Колишній президент України Віктор Янукович, який вперше в історії країни самоусунувся від виконання своїх конституційних повноважень, очолював Уряд двічі. Вперше він був прем'єром з листопада 2002 до січня 2005 року. Другий прем'єрський строк Віктора Януковича - з серпня 2006 до грудня 2007 року. 

Єдиною жінкою-прем'єром в українській історії була Юлія Тимошенко. Вона очолювала Уряд країни двічі:з лютого 2005 до вересня 2005 та з грудня 2007 до березня 2010 року. Тимошенко вперше звинуватила Нацбанк у свідомій маніпуляції гривнею, а Президента Ющенка — у змові з керівництвом НБУ, що призвело до падіння курсу національної валюти до рівня 8 грн за долар США. Юлія Тимошенко полишила посаду прем'єр-міністра країни після президентських виборів 2010 року, які вона програла Віктору Януковичу. 

У березні 2010 року Партія регіонів висунула Миколу Азарова кандидатом на посаду голови уряду України. Вірний соратник Януковича відбув дві каденції в Кабміні, і 28 січня 2014 подав у відставку з посади через масові протести в країні. 

27 лютого 2014 року, після трагічних подій на Майдані Незалежності у Києві, Верховна Рада проголосувала 371 голосом «за» призначення Арсенія Яценюка прем'єр-міністром України. 24 липня 2014 внаслідок розпаду парламентської коаліції після виходу з неї партій «Удар» та «Свобода», Але після дострокових виборів, Яценюк знову очолив уряд, яким прокерував до весни цього року.

Володимир Гройсман очолює уряд з 14 квітня поточного року. За 100 днів роботи Гройсман, серед іншого, втілив свою обіцянку підняти тарифи на газ, щоб виконати зобов’язання перед МВФ та добитися нового траншу. Щоправда, гроші МВФ перераховувати не поспішає – мовляв, Україна виконала ще не всі вимоги. 

Свою думку щодо того, хто з них - Янукович, Тимошенко, Азаров, Яценюк чи Гройсман - приніс найбільшу користь Україні, можна висловити в опитуванні:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: