Інститут світової політики увійшов у рейтинг найбільш фінансово прозорих аналітичних центрів

Інститут світової політики увійшов у рейтинг найбільш фінансово прозорих аналітичних центрів

У рейтингу аналітичних центрів від Transparify ІСП отримав відзнаку «5 зірок», що означає найвищий рівень фінансової прозорості

Лише три українські організації отримали найвищий бал транспарентності, а з-поміж європейських аналітичних центрів не-членів ЄС таких лише 15-ть. Один з них – Інститут світової політики. Всього оцінювалися 200 аналітичних центрів з 47 держав світу.

Відзнака «5 зірок» свідчить, що організація публікує повну інформацію щодо всіх своїх донорів, чітко зазначає обсяги та джерела фінансування конкретних проектів.

З повним текстом звіту «Наскільки відкритими є аналітичні центри щодо того, хто їх фінансує?» за 2016 рік можна ознайомитися тут.

Кожну організацію оцінювали два експерта (незалежно один від одного) на основі опублікованої у відкритому доступі фінансової інформації. Вони перевіряли наявність на інтернет-сайті організації даних щодо обсягів та джерел фінансування, а потім присуджували їй певну кількість зірок в залежності від типу і ступеня наданої інформації.

Дослідження проводилося в період з 1 листопада по 5 грудня 2015 року, а рішення щодо окремих організацій приймалося в кінці січня 2016 року.

Цей звіт був складений за підтримки Фонду з розвитку аналітичних центрів (Think Tank Fund) Фундації «Відкрите суспільство».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: