«Іра, імєйтє совєсть!». Кужель нагрубила Геращенко під час засідання Ради

«Іра, імєйтє совєсть!». Кужель нагрубила Геращенко під час засідання Ради
Олександра Кужель
Фото РБК-Україна

Кужель ледь не зламала мікрофон Ірині Геращенко

У Верховній Раді під час ратифікації угоди між урядами України та Болгарії про співпрацю в разі виникнення катастроф стався неприємний інцидент. Спершу депутати вирішили голосувати за законопроект №0174 без обговорення.

Депутат від БПП Олексій Порошенко узяв слово, піднявши руку, і закликав підтримати проект закону.   Після цього Іван Крулько заявив, що «Батьківщина» хоче справедливості – і попросив президію дотримуватися регламенту і давати рівні права представникам коаліції та опозиції. Він обурився, що скорочена процедура передбачає запис «два за, два протии», а Олексію Порошенку «дали слово без черги і без запису «два за – два протии».

Перший заступник Ірина Геращенко перепросила в колег, але попросила і «Батьківщину» дотримуватися регламенту. «Зараз присутні лише 6 депутатів фракції «Батьківщини». Сьогодні робочий день і я прошу ходити на роботу», – сказала вона. 

Після цього Олександра Кужель із «Батьківщини» підбігла до президії й почала вимагати, щоб Геращенко озвучила кількість присутніх депутатів інших фракцій. «Нємєдлєнно! Іра, імєйтє совесть», – крикнула Кужель російською, уже стоячи над першим віце-спікером і штовхаючи її мікрофон.

image2

Голова Верховної Ради Андрій Парубій попросив Кужель сісти, а Геращенко – «припинити балаган».

До президії підішли ще кілька депутатів, але спікер вгамував залу, передавши слово Ігорю Мосійчуку. «Перетворюють парламент в базар тільки тому, що не ходять на роботу», – прокоментував депутат від «Радикальної партії».

Зрештою, за ратифікацію таки полосували, хоча спершу біло лише 202 голоси «за», після другої спроби (213 і 231 голосів) депутати повернулися до голосування – і проект закону набрав 228 голосів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: