«Ісламська держава» фінансувала теракти в Європі через компанію в Уельсі, - ЗМІ

«Ісламська держава» фінансувала теракти в Європі через компанію в Уельсі, - ЗМІ

ІД доставила військове обладнання для атак в Іспанію через мережу компаній, що працюють в Кардіффі

Ісламістське угруповання «Ісламська держава» фінансувала свої атаки в Європі та доставила військове обладнання для нападів в Іспанії через компанію, яка працює в уельському Кардіффі.

Про це з посиланням на документи ФБР повідомляє The Sunday Times.

Зазначається, що через афілійовані фірми переказувалися «тисячі фунтів» готівкою 32-річному американському екстремістові Мохаммеду Елшінаві в американський штат Меріленд.

Видання пише, що у злочинній схемі використовувалася компанія Ibacstel Electronics, через яку загалом відправили 7,7 тисячі доларів. За даними видання, ці гроші призначалися на теракти в США чи завдання збитків у країні. Окрім цього, операції ІД, які проводилися через Кардіфф, призначалися на програмне забезпечення, що дозволяє запускати ракети.

Також у видання опинилися документи з судів, які вказують на шлях, який пройшли пов'язані з уельськими компаніями люди для маскування своїх дій.

The Sunday Times зазначає, що через уельські компанії терористи доставили до Іспанії безпілотники для спостереження, які здатні ідентифікувати «цільові місця розташування».

У документах йдеться, що доставка відбулася влітку 2015 року на адресу в Мадриді. Хто отримав замовлення і чи залишилося обладнання у країні, не відомо.

Нагадаємо, у четвер 17 серпня в Іспанії відбулась серії терористичних атак.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: