Іспанія прийме судно з мігрантами, від якого відмовилася Італія

Іспанія прийме судно з мігрантами, від якого відмовилася Італія
Рятувальне судно Aquarius
Фото: Reuters

Іспанія висловила готовність прийняти судно з 629 мігрантами

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив про готовність його країни прийняти судно з 629 врятованими напередодні мігрантами. Про це він повідомив у понеділок, 11 червня, після того як Італія та Мальта так і не змогли вирішити, хто саме з них має прийняти рятувальне судно Aquarius організації SOS Méditerranée з шукачами притулку, передає інформагенція AFP.

Раніше цього дня Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) закликало уряди Італії та Мальти владнати суперечку і прийняти судно з біженцями. В УВБК ООН вказували серед іншого й на такі обставини, як обмежені запаси продуктів харчування, води й предметів першої необхідності на борту корабля.

Також на швидкому вирішенні питання наполягали і в Європейській комісії (ЄК). Речник ЄК у Брюсселі назвав «гуманітарною необхідністю» те, щоб люди змогли добратися до суходолу й отримати все необхідне.

Занепокоєння через сотні людей, які чекають в Середземному морі, поки Європа прийме їх, висловила й канцлер ФРН Ангела Меркель. Офіційний речник уряду ФРН Штеффен Зайберт заявив, що Меркель закликає всі сторони до відповідальності в гуманітарній сфері. Водночас Німеччина вже давно вважає, що такі країни ЄС, як Італія, на які ліг найбільший тягар через прийом мігрантів, не повинні залишитися наодинці з проблемою, наголосив Зайберт.

Нагадаємо, у ніч на 10 червня під час проведення шести різних рятувальних операцій у Середземному морі неурядові організації SOS Méditerranée та «Лікарі без кордонів», а також італійська берегова охорона врятували 629 біженців. Одночасно марокканська берегова охорона повідомила про порятунок 472 біженців.

Щорічно десятки тисяч мігрантів намагаються дістатися до південноєвропейських країн і перетинають Середземне море на човнах контрабандистів. Більшість цих суден непридатні для таких подорожей, і тисячі мігрантів гинуть.

За даними ООН, цього року під час спроби перетнути Середземне море загинули понад 600 мігрантів. Загалом упродовж перших чотирьох місяців 2018 року європейських берегів дісталися майже 22,5 тисячі мігрантів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: