Ізраїль може втратити Євробачення: Нетту звинуватили у плагіаті

Ізраїль може втратити Євробачення: Нетту звинуватили у плагіаті

Відома компанія звинуватила Нету Барзілай у плагіаті пісні

Одна з найпопулярніших та найбільших звукозаписуючих компаній у світі Universal Music звинуватила Нету Барзілай у плагіаті.

Про це повідомляє видання Walla.

Зокрема, представники велетенського медіахолдингу надіслали авторам пісні Барзілай, яка перемогла з нею у Євробаченні 2018 року лист-попередження. Вони зазначили, що її пісня «Toy» є плагіатом на композицію «Seven Nation Army» гурту The White Stripes

Варто відзначити, що такі звинувачення можуть поставити під питання проведення пісенного конкурсу на території минулорічної переможниці, зокрема в Ізраїлі. Варто нагадати, що «Seven Nation Army» є основним синглом альбому відомих рокерів, який вони випустили ще навесні 2003 року.

«Відомо, що ця пісня стало надзвичайним хітом завдяки пізнавальному та простому гітарному ритму. Крім того відомо, що цей твір було включено до найкращих пісень 2000-х років. Зокрема, пісня посіла 6 місце у списку «100 кращих пісень 2000-х», - зазначили у компанії.

Саме через відкрите звинувачення у плагіаті проведення пісенного конкурсу можуть відібрати у Ізраїлю та перенести до іншої країни. Адже відомо, що відповідно до статуту Євробачення прямо вказано, що пісні мають бути оригінальні.

Варто додати, що сам попереджувальний лист було надіслано ще два тижні тому, однак лише зараз один з авторів трека Барзілай розповів про значну проблему. Більше того відзначається, що один з авторів пісні вже відбув до США для залагодження гучного музичного скандалу.

Разом з тим варто відзначити, що музичні експерти зазначають, що довести відкритий плагіат досить складно, оскільки звинувачені артисти заявляють, що «нот всього сім». Технічно плагіатом вважається наявність абсолютно ідентичних трьох тактів мелодійної лінії або слів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: