ЄБРР виділив «курячому королю» Косюку кредит на будівництво заводу

ЄБРР виділив «курячому королю» Косюку кредит на будівництво заводу

Компанія Косюка отримає 25 мільйонів євро від Європейського банку реконструкції та розвитку

Європейський банк реконструкції й розвитку вирішив виділити компанії «Миронівський хлібопродукт» кредит у розмірі 25 мільйонів євро на будівництво нового біогазового заводу у Вінницькій області. Про це сказано в повідомленні ЄБРР, передають Українські Новини.

Рада директорів ЄБРР затвердила це питання 29 листопада.

Ці кошти підуть на будівництво нового біогазового заводу потужністю 10 МВт у Вінницькій області.

Проект буде підтримувати стратегію групи MХП з підвищення енергоефективності й екологічного впливу на її діяльність.

Загальна вартість проекту - 27 млн євро.

Як відомо, 17 серпня Миронівський хлібопродукт опублікував звіт про фінансові результати за перше півріччя 2017 року, згідно з яким 58% виручки компанії становив експорт.

Чистий прибуток компанії становив 210 млн дол, що дозволило в 2017 році компанії виплатити власникам 78 млн дол дивідендів.

«Миронівський хлібопродукт» є найбільшим виробником курятини в Україні і належить українському підприємцю Юрію Косюку. За оцінками компанії, «МХП» займає 55% вітчизняного ринку курятини.

Раніше ЗМІ повідомили, що народні депутати з фракцій БПП та «Самопоміч» закликають комітет Верховної Ради з питань бюджету скасувати поправки, які обмежують суму спеціальної бюджетної дотації для сільськогосподарських товаровиробників в одні руки. 

Відповідно до діючих норм Закону «Про державну підтримку сільського господарства», з 1 січня 2018 року набирає чинності обмеження, яке не дає змоги аграрним групам пов'язаних компаній отримувати більше ніж 150 млн грн дотацій на  рік.

За січень-липень 2017 року більшу суму дотацій отримали лише два аграрних холдинги —  «Миронівський хлібопродукт» Юрія Косюка та «Укрлендфармінг» Олега Бахматюка (942 млн грн та 236 млн грн відповідно). Загалом всі аграрні компанії за відповідною програмою отримали з бюджету 2,315 млрд грн дотацій, але окрім «МХП» і «Укрлендфармінгу» ніхто не отримував більше від 150 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: