Єльченко сподівається, що на Генасамблеї ООН тема бранців Кремля стане ключовою

Єльченко сподівається, що на Генасамблеї ООН тема бранців Кремля стане ключовою

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко надіслав листи керівникам іноземних місій при Організації

Напередодні початку загальних дебатів 73-ї сесії Генасамблеї ООН Постійне представництво України при ООН звернулося із закликом до держав-членів Організації посилити тиск на Росію з метою звільнення Олега Сенцова та інших заручників Кремля.

Про це йдеться в листі Постійного представника України при ООН Володимира Єльченка, надісланому керівникам іноземних місій при Організації.

«З наближенням зустрічей високого рівня 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, я хотів би закликати вашу делегацію знову порушити питання Олега Сенцова й інших незаконно затриманих українських громадян у публічних заявах, а також під час можливих контактів з офіційними представниками Російської Федерації», - наголошується в листі за підписом Єльченка.

Як зауважив сам глава місії України при ООН у коментарі «Укрінформу», основна мета цього кроку спрямована на те, щоб «питання українських політичних заручників, яких незаконно утримує Росія, було одним із ключових тем для обговорення на Генасамблеї».

Як відомо, у червні 38 держав, у тому числі Україна, надіслали колективного листа генсеку ООН Антоніо Гутеррешу із закликом надати сприяння у звільненні Олега Сенцова та інших українських бранців Кремля. «Ми знаємо, що він (Гутерреш – ред.) неодноразово порушував це питання під час контактів з російською стороною, і ми вдячні йому за таку позицію. Але цього недостатньо для звільнення українців, потрібно забезпечити послідовну підтримку держав-членів ООН з метою посилення тиску на Росію», - зауважив Єльченко.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України закликало країни світу посилити тиск на Росію для звільнення українських політв’язнів, які голодують в знак протесту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: