Ємець блокує медзакупівлі під час епідемії, бо хоче «пропихнути» свою людину – Супрун

Ємець блокує медзакупівлі під час епідемії, бо хоче «пропихнути» свою людину – Супрун
Глава МОЗ Ілля Ємець 

Супрун стверджує, що глава МОЗ блокує закупівлі захисних засобів і тестів на коронавірус

Колишня очільниця МОЗ Уляна Супрун розкритикувала дії чинного міністра Іллі Ємця через недостатню увагу до медичних ресурсів та ліків в боротьбі з коронавірусом.

За її словами, щоб протистояти вірусу необхідні закупівлі тестів, захисних засобів для медиків. Але, міністр охорони здоров’я Ілля Ємець, «під гучні заклики ввести надзвичайний стан, свідомо залишає лікувальні заклади без критично важливих ресурсів і ліків», написала Уляна Супрун на своїй сторінці Fecebook.

«Причина полягає у відмові керівника Медичні закупівлі України порушувати закон і брати на посаду заступника генерального директора «довірену особу» Ємця. Особу, яка засуджена за кримінальний злочин (крадіжку ікри в супермаркеті)».

За її словами, щоби проштовхнути свою людину, міністр вже третій тиждень блокує всі централізовані закупівлі медичних товарів і препаратів в країні, зокрема медичні вироби, які необхідні для боротьби з коронавірусом.

Тому керівник медзакупівель Арсен Жумаділов звернувся до ДБР із заявою про вчинення кримінального правопорушення.

Сам Ємець теж звернувся до Нацполіції з проханням порушити кримінальне провадження проти Арсена Жумаділова за нібито зловживання службовим становищем. А також доручив провести службове розслідування ситуації навколо ДП «Медзакупівлі України».

Супрун повідомила, що в особистій розмові з Жумаділовим він сформулював свою поведінку так: «По-хорошему вы не захотели. Будет по-другому».

«Для мільйонів громадян України «по-другому» означає: перебувати в заручниках у міністра, котрий зловживає службовим становищем, ставлячи під загрозу національну безпеку. Класичне, для старої гвардії, рішення, коли особисті амбіції та інтереси, пріоритетніші за життя людей. Тим часом ситуація з підготовкою України до захисту населення від коронавірусу нагадує дамбу, яку ось-ось прорве. Жорсткі карантинні заходи, заборони й обмеження виглядають епічно, але не мають сенсу на фоні провалу по забезпеченню лікарень. Нам потрібно невідкладно запустити процес здійснення Централізованих державних закупівель, від яких, окрім лікування людей від коронавірусу, залежить інші життєво необхідні для пацієнтів напрями», – написала вона. 

Нагадаємо, Ілля Ємець увійшов в новий склад Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: