ЄС має продовжувати санкції проти Росії на рік – Расмуссен

ЄС має продовжувати санкції проти Росії на рік – Расмуссен
Sputnik

Колишній генсек НАТО продовжує також наполягати на можливості надання Україні летальної зброї

Радник українського президента Петра Порошенка, колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен вважає, що Євросоюз має продовжувати дію санкцій проти Росії на рік, а не на півроку.

«Ми маємо і дали тиснути на Росію. Зокрема запроваджувати санкції щодо неї не раз на півроку, а раз на рік. Це зробить наші зусилля більш об’єднаними і зробить це питання незалежним від виборів у США чи країнах ЄС. Якщо ж Росія і надалі буде дестабілізувати ситуацію на сході України, тоді, думаю, прийде час країнам-союзникам надати Україні летальну зброю для захисту», – сказав Расмуссен в інтерв’ю Радіо Свобода на полях 13-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) у Києві.

У 2014 році Росія анексувала український Крим. Київ і Захід не визнають цього і вважають півострів й надалі українською територією. Росія ж називає це відновленням історичної справедливості.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Через російську агресію в Україні Захід запровадив проти Москви низку санкцій, які вже кілька разів продовжували.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: