Росія може розгромити НАТО менше, ніж за 60 годин, заявляють в Пентагоні

Росія може розгромити НАТО менше, ніж за 60 годин, заявляють в Пентагоні
eadaily.com

Якщо Росія вирішить піти війною на Прибалтику, у неї буде відчутна перевага в часі і дистанції

Російські війська здатні досягти столиць Естонії і Латвії всього за 60 годин. Таку заяву зробив Майкл Карпентер, помічник заступника міністра оборони США, що відповідає за Росію, Україну і Євразію, пише американське видання The Weekly Standard.

Інформація про це містилася ще в лютневій доповіді корпорації RAND, однак, за його словами, вона актуальна і нині.

«Не думаю, що з тих пір, як вийшла доповідь RAND, ситуація покращилася, - зауважив Карпентер на слуханнях в сенатському Комітеті з міжнародних відносин. - Але я впевнений, що до 2017 року, коли на східному фланзі Альянсу ми розмістимо додаткові сили в розмірі бронетанкової бригадної бойової групи, вона стане краще».

Карпентер додав, що Альянс працює над зміцненням свого оборонного потенціалу в Східній Європі, але у Росії зберігається географічна перевага.

«Якщо Росія вирішить піти на агресію в Прибалтиці, у неї буде відчутна перевага в часі і дистанції, - вважає він. - Ми намагаємося... розмістити війська і техніку так, щоб в першу чергу мати можливість стримати російську агресію».

Як відомо, в липні члени НАТО зберуться на саміт у Варшаві. Відповідно до прес-релізу, на заході будуть «прийматися рішення з питань про зміцнення оборони і потенціалу стримування і про нарощування зусиль щодо стабілізації обстановки за межами [НАТО]».

Як раніше повідомлялося, на думку колишнього радника Путіна з економіки Андрія Іларіонова, в РФ кошти в безпрецедентних обсягах витрачаються на безпеку і оборону. Він зазначив, що російські оборонні витрати за період з січня по квітень були на 15% вище, ніж у 2015 році. У постійних цінах вони зросли з 2010 року на 75%, хоча російський ВВП за цей час збільшився всього на 5,4%. Росія в цьому році витрачає на оборону 4,6% від ВВП - максимальну частку за весь час перебування Путіна при владі.

Нагадаємо, Росія відправляє на Донбас надсучасні танки. Вони оснащені новими сенсорами, новою системою радіозв'язку та іншими приладами. Покращена система пожежогасіння допомагає захистити екіпаж у разі попадання снаряда.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: