ЄС минулого року закрив кордон для 44 тисяч українців

ЄС минулого року закрив кордон для 44 тисяч українців
Український паспорт

З часу запровадження безвізового режиму 11 червня минулого року ним скористалося 555 тис. громадян України

Прикордонна агенція країн Європейського союзу повідомила Держприкордонслужбі України, що у 2017 році відмови у перетині кордону отримали 44 тис. громадян України.

Про це на брифінгу в понеділок, 11 червня, заявив перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк.

«Агенція Frontex (Європейське агентство з охорони зовнішніх кордонів країн-членів ЄС. - ред.) надала інформацію, що за 2017 рік нашими колегами з прикордонних відомств Європейського Союзу відмовлено у пропуску, не пропущено, повернуто з різних причин  44 тис. громадян України», - сказав Серватюк.

Він зазначив, що причинами непропуску українців через кордон країн ЄС в першу чергу були невідповдіність мети поїздки,  необхідного фінансового забезпечення пербування в країні і перевищення дозволеного терміну перебування.

Коментуючи цифру відмов у перетині, Серватюк зауважив, що порівняно із загальною кількістю перетинів кордону ЄС українцями у 2017 році, яка становить понад 20 млн., вона є невеликою.

«Якщо брати загальну тенденцію - 20 млн перетинів і 44 тис. відмов, то це небагато. А якщо взяти окремо кожного пересічного громадянина, то це, мабуть, багато... Якщо порівняти із статистикою Держприкордонслужби за рік щодо відмов у перетині державного кордону, то у нас вона трошки  більше -  близько 50 тис. громадян у 2017 році було відмовлено, практично з тих самих причин», - сказав Серватюк.

Він також нагадав, що з часу запровадження безвізового режиму  11 червня минулого року ним скористалося 555 тис. громадян України. 

Як відомо, 11 червня 2017 року, набув чинності безвізовий режим України з Європейським Союзом.

Відтоді українські громадяни, які є власниками біометричних паспортів, можуть подорожувати без віз до 26 країн ЄС (за винятком Великої Британії та Ірландії) та ще чотирьох країн, які не є членами Спільноти, але входять до Шенгенської зони (Швейцарія, Норвегія, Ісландія та Ліхтенштейн).

У понеділок в Міжнародному аеропорту «Київ» прикордонники дарували пасажирам квіти в честь річниці безвізу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: