ЄС планує до 2025 року створити оборонний союз

ЄС планує до 2025 року створити оборонний союз
Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер

Створення європейського оборонного фонду залишається на порядку денному ЄС

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що у сфері оборони від Європейського союзу потрібні додаткові зусилля. Про це він сказав сьогодні, виступаючи в Європарламенті з щорічною доповіддю про стан ЄС.

«Створення європейського оборонного фонду залишається на порядку денному. Формування постійної структурованої співпраці у сфері оборони розпочато. До 2025 року нам потрібно створити оборонний союз, що злагоджено функціонуватиме. Він нам необхідний, і НАТО цього хотіло б...», - сказав глава Єврокомісії.

Раніше Юнкер заявив, що ЄС треба подумати над покращенням відносин із Росією, але так, щоб європейські цінності та принципи були дотримані.

29 серпня на конференції послів ЄС Юнкер нагадав, що Україна на сьогодні не є членом Європейського Союзу і НАТО. Представник України при Євросоюзі, посол Микола Точицький висловив Європейській комісії свою стурбованість у зв'язку з висловлюваннями президента ЄК Жана-Клода Юнкера на адресу України, які не відповідають дійсності і які були використані російськими ЗМІ для дискредитації України напередодні набуття чинності Угоди про асоціацію. А колишній генеральний секретар НАТО Андерс фог Расмуссен заявив, що Юнкер міг би визнати, що безпека України має критичне значення для безпеки ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: