ЄС почне розробку більш ефективних санкцій

ЄС почне розробку більш ефективних санкцій

В найближчі кілька місяців Європейська зовнішньополітична служба має подати докладну пропозицію

Міністри закордонних справ країн-членів ЄС на засіданні у Брюсселі в понеділок, 10 грудня, схвалили пропозицію Нідерландів створити механізм санкцій щодо порушень прав людини, який дозволить ефективніше боротися з порушниками.

Про це заявив голова МЗС Нідерландів Стеф Блок, пише EUobserver.

«Ми сьогодні зробили важливий крок», - сказав він.

Тепер в найближчі кілька місяців Європейська зовнішньополітична служба має подати докладну пропозицію.

Зазначається, що Велика Британія висловила свою підтримку на засіданні в понеділок, тоді як Франція та Німеччина висловили свою згоду раніше. Жодна держава-член не критикувала цю ідею.

Раніше Наталі Точчі, спеціальний радник високого представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні, стверджувала, що політика санкцій ЄС проти Росії, прив'язана до мінських домовленостей, не працює, тож необхідно створити механізм санкцій, пов'язаний з порушеннями міжнародного права і прав людини. Такий підхід «додасть чіткості підходу ЄС до Росії та посилить його вплив», вважає вона.

Нагадаємо, Європейський союз оприлюднив перелік дев'яти осіб, проти яких ввели санкції за причетність до організації так званих виборів ватажків і депутатів самопроголошених республік «ДНР» та «ЛНР».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: