ЄС погрожує Румунії виключенням зі Шенгенської зони через судову реформу

ЄС погрожує Румунії виключенням зі Шенгенської зони через судову реформу

Румунія, а також Болгарія, щорічно проходять перевірку функціонування судової системи з моменту приєднання до ЄС у 2007 році

Румунія ризикує приєднанням до Шенгенської угоди у разі продовження урядової програми із впровадження суперечливої реформи у сфері судочинства.

Про це заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер на спільній прес-конференції з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом у Брюсселі, повідомляє EUobserver.

«Якщо румунське законодавство залишатиметься таким, як передбачається парламентом, тоді перевірки в рамках CVM (механізму співпраці та перевірки) та приєднання Румунії до Шенгену буде розглядатися під зовсім іншими (тобто негативними) умовами», - сказав Юнкер.

Румунія, а також Болгарія, щорічно проходять перевірку функціонування судової системи з моменту приєднання до ЄС у 2007 році.

Сам Юнкер висловив довіру до судової системи Румунії та закликав до внесення змін до законів на підставі рішення суду.

«Судова система є незалежною та функціональною, і ми не можемо сказати це про всі держави-члени», - підкреслив він, додавши, що рішення конституційного суду підтверджує роботу судової системи.

Юнкер похвалив Румунію, заявивши, що країна зробила значний прогрес у забезпеченні верховенства права з моменту її вступу в ЄС, і цей шлях повинен бути незворотнім.

«Я впевнений, що ми зможемо мати дружній, цивілізований діалог з румунським урядом для вирішення цих питань», - сказав він.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: