ЄС позбавив Молдову допомоги на 100 млн євро

ЄС позбавив Молдову допомоги на 100 млн євро

Молдова не виконала необхідні умови для отримання грошового траншу ЄС

Цього року Кишинів не отримає фінансової допомоги від Євросоюзу у розмірі 100 мільйонів євро. Про це повідомив прем’єр-міністр Молдови Павел Філіп.

За словами прем’єра, якого цитує Reuters, Молдова не виконала необхідні умови для отримання грошового траншу ЄС. В уряді Молдови сподіваються, що країна виконає вимоги Євросоюзу і отримає обіцяне фінансування у 2018 році.

У червні Європейський союз погодився виплатити Молдові 60 мільйонів євро у вигляді позик і 40 мільйонів – у вигляді грантів у 2017-2018 роках. У відповідь на допомогу Молдова мала ухвалити нові заходи по боротьбі з відмиванням грошей, зберегти багатопартійну парламентську систему і активізувати правозахисну діяльність.

У Брюсселі основними умовами для отримання фінансування називають дотримання основних демократичних стандартів ЄС. На початку жовтня Європарламент відзначив високий рівень корупції у Молдові і погіршення ситуація у сфері прав людини і свободи слова і вимагав призупинити надання Кишиневу фіндопомоги.

Євросоюз хоче укласти з країною торговельну угоду за прикладом договору з Україною. Росія виступає проти такої угоди. Проросійськи налаштований президент Молдови Ігор Додон наполягає, що Євросоюз не дає обіцяних переваг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: