Євген Нищук прокоментував чутки про трирічну дискваліфікацію України на «Євробаченні»

Євген Нищук прокоментував чутки про трирічну дискваліфікацію України на «Євробаченні»
Емблема «Євробачення»

Міністр повідомив, що Україна не отримувала жодних офіційних листів з цього приводу

Інформація про те, що Україну можуть дискваліфікувати на три роки від участі в «Євробаченні» через скандал щодо російської учасниці, не є підтвердженою. Про це повідомив міністр культури Євген Ніщук в інтерв’ю Eurovision.ua, відповідаючи на питання, чи насправді ця ситуація може скінчитися таким чином для України.

«Поки не готовий коментувати цю ситуацію, тому що інформація щодо дискваліфікації України на три роки – лише чутки. Ми не маємо ніяких офіційних листів, щоб про це говорити», – відповів міністр.

«Україна – відкрита мультикультурна країна, проте ситуація із представницею Російської Федерації на «Євробаченні» – це очевидна провокація. І тут всі наперед розуміли, що є конкретні закони України. Ми перебуваємо фактично у стані війни. У кожній країні є закон, і питання закону не обговорюється. Тому ми зробили все так, як того вимагав закон», – пояснив посадовець.

Як повідомлялося, 22 березня Служба безпеки України на три роки заборонила в'їзд до країни співачці Юлії Самойловій, яка мала представляти Росію на конкурсі «Євробачення-2017», через її відвідування окупованого Криму. Вона виступала на фестивалі «Світ спорту і добра», який проходив на анексованому півострові в 2015 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: