Європа вражена кількістю готівки в українських чиновників - посол Франції

Створюється враження, що деякі політики і держслужбовці не довіряють своїй власній країні, зазначила Ізабель Дюмон

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон вражена тим, що українські чиновники зберігають значні суми готівкою. На її думку, це свідчить про їх недовіру до української банківської системи.

«Хочу знову відзначити, як я вражена тим фактом, що Україні вдалося впровадити таку систему. Але треба також сказати про враження - скажімо так, доволі дивне - яке справила на Європу кількість майна і коштів, задекларованих у рамках цієї системи. Зокрема, величезна кількість готівкових грошей, які зберігають у себе приватні особи. Створюється враження, що деякі політики і держслужбовці не довіряють своїй власній країні», - сказала вона в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Дипломат також зазначила, що в таких умовах складно заручитися довірою з боку зарубіжних інвесторів і залучати їх у країну.

«Важко просити про довіру інвесторів в той час, коли державні діячі високого рівня демонструють таку недовіру», - наголосила Дюмон.

Посол Франції висловила переконання, що інститути, які відповідають за боротьбу з корупцією в Україні, повинні мати можливість розслідувати кожен сумнівний факт в е-деклараціях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: