Європарламент назвав умови для надання Україні €1 млрд

Європарламент назвав умови для надання Україні €1 млрд

Заява євродепутатів про умови додається до рішення про підтримку виділення допомоги Україні

Європарламент підтримав виділення Україні нової макрофінансової допомоги обсягом 1 млрд євро з застереженням, що Україна повинна прийняти «жорсткі антикорупційні заходи, включаючи створення Антикорупційного суду до початку виплат». Про це йдеться в оприлюдненій сьогодні заяві ЄП.

Так, депутати Європарламенту погодилися з пропозицією Єврокомісії надати Києву ще один пакет макрофінансової допомоги.

«При цьому вони (європарламентарі - ред.) наполягали на тому, щоб Європарламент, Рада ЄС та Єврокомісія виступили зі спільною заявою про політичні умови, які повинна виконати Україна, через побоювання щодо темпів реформ і боротьби з корупцією в країні», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що заява євродепутатів про умови додається до рішення про підтримку виділення допомоги Україні.

У заяві депутати ЄП наголосили, що попередньою умовою для надання кредиту для України визначені «ефективні демократичні механізми - у тому числі багатопартійна парламентська система, - верховенство права і права людини». У ньому також підкреслюється, що використання допомоги ЄС має сприяти скороченню бідності і створення робочих місць в Україні.

Депутати Європарламенту також наполягають на тому, що надання кредиту обумовлено прогресом у боротьбі з корупцією і, зокрема, створенням спеціалізованого Антикорупційного суду відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії Ради Європи. При цьому уточнюється, що 7 червня парламент України проголосував за створення цього суду.

«Єврокомісія і Європейська служба зовнішніх зв'язків повинні перевірити, чи дотримані ці попередні умови протягом усього процесу, і оприлюднити свої висновки. Якщо вони не дотримані, то Єврокомісія повинна тимчасово призупинити або скасувати виплати макрофінансової допомоги», - зазначили депутати Європарламенту.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: