Європейці відмовилися фінансувати російський проект «Північний потік – 2»

Європейці відмовилися фінансувати російський проект «Північний потік – 2»

«Газпром» планував реалізувати проект «Північний потік – 2» разом з європейськими нафтовими компаніями Engie, OMV, Shell, Uniper і Wintershall

Російський енергетичний гігант «Газпром» буде оплачувати самостійно витрати на будівництво трансбалтійського газопроводу «Північний потік – 2», оскільки австрійська нафтова компанія OMV та інші європейські партнери відмовилися від своїх планів.

Про це повідомляє «Економічна правда» із посиланням на Der Standard.

«Газпром втратив надію на європейських партнерів у проекті газопроводу «Північний потік – 2», принаймні в найближчому майбутньому», – повідомляє видання.

«Газпром» планував реалізувати проект «Північний потік – 2» разом із європейськими нафтовими компаніями Engie, OMV, Shell, Uniper і Wintershall і при цьому зберегти за собою 50% + 1 акція для контролю. Однак європейські партнери відмовилися від фінансової участі в проекті і тепер «Газпром» змушений інвестувати 1,75 млрд євро – вдвічі більше, ніж планувалося.

Європейські компанії так і не увійшли в капітал проектної компанії Nord Stream 2 AG через протидію польського антимонопольного регулятора, після чого не вдалося реалізувати початкову схему проекту.

Ще в грудні 2016 року в «Газпромі» заявляли, що не бачать ризиків для фінансування будівництва газопроводу «Північний потік – 2». Голова російського газового холдингу Олексій Міллер заявляв, що всі учасники проекту підтвердили свою участь у проекті «Північний потік – 2» і що проект реалізується суворо за графіком. Нагадаємо, в грудні 2016 року влада шведського острова Готланд вирішила відмовити «Газпрому» в оренді гавані для «Північного потоку – 2».

Як відомо, проект «Північний потік – 2» передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: