Європейські ЗМІ обурені сумнівними ініціативами на Чемпіонаті світу в Росії

Європейські ЗМІ обурені сумнівними ініціативами на Чемпіонаті світу в Росії

Сексизм, расизм, гомофобія. Французька преса наводить приклади порушень

Перші дні чемпіонату світу з футболу були відзначені сумнівними ініціативами як на полі, так і на трибунах. Сексизм, расизм, гомофобія... Антологію порушень наводить французьке видання Le Monde.

20 червня - расистський твіт по відношенню до сенегальських «левів».

Фотомонтаж з зображенням команди Сенегалу, що стоїть за розкладеними на поле сонячними окулярами і підробленими сумками, в супроводі тексту, який пояснює, що гравці схожі на продавців, які незаконно торгують на пляжах в Марбельї. Цей твіт міг би залишитися непоміченим, якби він не був відправлений Аланом Шугаром, коментатором BBC, який виплутався з цієї ситуації за допомогою вибачень, йдеться в статті.

19 червня - сексистське запрошення в ресторан.

У Росії мережа ресторанів швидкого харчування Burger King пообіцяла 3 млн руб. (40 тис. євро) і довічний запас бургерів кожній дівчині, яка завагітніє від зірки світового футболу. Після широкого обурення рекламна кампанія була згорнута, а мережа висловила свої співчуття.

17 червня - недоречна поведінка мексиканських уболівальників.

Мексиканці почали свій ЧС красивою перемогою над Німеччиною (з счетом1: 0), однак їхні вболівальники завдали їй шкоди своїми поганими звичками: гомофобськими кричалками. Вони вигукували puto (образа, що позначає гомосексуалістів) при кожному введенні м'яча в гру німецьким воротарем. Міжнародна федерація футболу (FIFA) завела справу проти Федерації футболу Мексики, повідомляє журналістка.

14 червня -непристойний жест перед камерами.

«При виконанні пісні на церемонії відкриття ЧС британський поп-співак Роббі Вільямс, який в своєму синглі Party Like a Russian (2016) ще недавно критикував російську олігархію і Путіна, зробив непристойний жест, піднявши догори середній палець. Ми так толком і не зрозуміли, кому він був адресований, чи то російським, чи то англійцям, що критикували співака, «продав душу», то чи всієї землі ...», - іронізує автор статті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: