Кабмін дозволив ОСББ встановлювати лічильники тепла і води

Кабмін дозволив ОСББ встановлювати лічильники тепла і води
Лічильник тепла 

Уряд затвердив вимоги та механізм інформування власників будинків про встановлення лічильників теплової енергії і водопостачання

Співвласникам будинків надали право самостійно встановлювати лічильники теплової енергії і водопостачання.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає Урядовий портал.

Уряд затвердив вимоги та механізм інформування власників будинків про встановлення вузлів комерційного обліку (лічильників) теплової енергії і водопостачання. Співвласники повинні бути проінформовані про намір встановлення (не менш як за два місяці), вартість лічильника та проектні роботи.

«Та головне, співвласникам надається право самостійно встановлювати прилади обліку і жодного погодження від монопольних компаній для цього не потрібно. Це прискорить процес встановлення засобів обліку, які в подальшому сприятимуть економії споживання енергоресурсів і водопостачання», - заявив Зубко.

Повідомлення щодо встановлення лічильника доводиться до відома власників будинку шляхом розміщення інформації на офіційному веб-сайті оператора зовнішніх інженерних мереж.

У разі його відсутності, на офіційному порталі органу місцевого самоврядування та інформаційних стендах у під’їздах будинків. Порядок інформування визначає строки встановлення, вартість лічильника і передбачені проектні роботи.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: