Кабмін призначив керувати енергетикою незручного для Коломойського кандидата

Кабмін призначив керувати енергетикою незручного для Коломойського кандидата
Ольгу Буславець вважають досить кваліфікованим фахівцем у питаннях електроенергетики і всіх видах її генерацій
Фото: facebook.com/Ольга Буславець

За даними ЗМІ, кандидатура Ольги Буславець у Володимира Зеленського була пріоритетною після ряду співбесід

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні призначив Ольгу Буславець виконувачкою обов’язків міністра енергетики та захисту навколишнього середовища. Про це повідомляє комунікаційний штаб Кабміну.

У Кабміні зазначили, що на засіданні розглядали лише це одне питання.

Також урядовці зазначили, що це питання раніше з міністрами не обговорювалося, принаймні публічно.

Трансляції позачергового засідання не було.

Ольга Буславець - колишня директорка Директорату енергетичних ринків Мінекоенерго, яку вважають близькою до ДТЕК Ріната Ахметова.

Крім Буславець, на посаду претендували ще два кандидати - заступник голови комітету Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олег Семінський і колишній директор «Криворіжсталі» і екголова правління «Нафтогазу» Олег Дубина.

За даними ЗМІ, Буславець вважають кандидатурою, незручною для групи «Приват» Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Раніше видання «Дзеркало тижня» повідомило, що президент України Володимир Зеленський остаточно визначився з кандидатурою на пост міністра енергетики і захисту навколишнього середовища. Він зупинився на кандидатурі Ольги Буславець.

Кандидатура Буславець у президента Володимира Зеленського була пріоритетною після ряду співбесід, проте «для політичного балансу» президент вважав, що її заступником повинен бути Віталій Шубін, нинішній в.о. міністра енергетики.

Ольга Буславець виступала проти цього призначення. Президент - «за». Їх розсудив поліграф, який спочатку успішно пройшла Буславец, а ось Шубін, перевірка якого відбулася вчора, згідно з даними джерела ZN.UA в СБУ, поліграф не пройшов.

Буславець вважають досить кваліфікованим фахівцем у питаннях електроенергетики і всіх видах її генерацій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: