Каденція членів британської Палати лордів буде обмежена до 15 років

Каденція членів британської Палати лордів буде обмежена до 15 років
Палата лордів

Під час реформи планують також скоротити кількість перів Палати лордів

Реформування Палати лордів передбачає встановлення 15-річного ліміту на перебування у складі верхньої палати британського парламенту. Дане нововведення стане частиною плану щодо зменшення кількості перів, які входять до складу цього органу.

Про такий план дізналося британське видання The Times.

На сьогодні Палата лордів має близько 800 членів, і тим самим за чисельністю поступається лише Всекитайським зборам народних представників. Причиною цього є в тому числі відсутність поняття пенсійний вік чи обмеження щодо перебування на посаді стосовно перів Палати лордів. Найстаршому перу (лорд Карінгтон, Консервативна партія) 98 років, а членом цієї палати британського парламенту він став у 1945 році.

До кінця жовтня комітет Палати лордів, який займався питання реформування цього органу, представить доповідь із своїми рекомендаціями. Серед всього іншого передбачається, що буде поставлена вимога перед всіма фракціями щодо скорочення кількості членів. Прибічникам реформи Палати лордів не подобається те, що кожен член може претендувати на зарплатню в 300 фунтів за день роботи. В той же час цей орган дає можливість зберігати посаду довічно. При цьому реформа 2014 року, яка дозволяє іти на пенсію із Палати лордів, не стимулювала перів до такого кроку.

Даний крок стане результатом процесу, який було запущено у грудні 2016 року відповідним голосуванням у верхній палаті британського парламенту. Планується, що кількість членів Палати лордів буде трохи менше депутатів в Палаті громад, яких на сьогодні 650 при наявних планах зменшити кількість на 50 осіб.

З іншого боку показовим є те, що лише із 2010 року було створено 295 нових місць в Палаті лордів, за що колишній прем’єр-міністр Девід Кемерон був підданий критиці. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: