Кадиров назвав геїв «нелюдами» та заявив, що їх в Чечні немає

Кадиров назвав геїв «нелюдами» та заявив, що їх в Чечні немає
Рамзан Кадиров

Глава Чечні порадив журналісту у разі виявлення геїв у Чечні «забрати їх в Канаду»

Глава Чечні Рамзан Кадиров знову висловився про гомосексуалів, назвавши їх «шайтанами» і «нелюдами».  

Про це він заявив в інтерв'ю, яке вперше за багато років дав представнику західних ЗМІ, повідомляє ВВС.

Він погодився на розмову з редактором спортивного відділу американського кабельного телеканалу HBO Девідом Скоттом, який зокрема поставив Кадирову запитання про ситуацію з правами ЛГБТ в Чечні і попросив прокоментувати повідомлення про катування і вбивства геїв у країні.

У відповідь Кадиров заявив, що «це все дурниці» і в Чечні взагалі немає геїв.

«А якщо є, заберіть їх до Канади, хвала Аллаху, подалі від нас ... щоб очистити кров», - додав він.

Кадиров назвав гомосексуалів шайтанами і заявив: «Вони нелюди. Та будь вони прокляті за те, що вони наговорюють на нас».

На запитання, чи вважає Кадиров США ворогом своєї країни, той відповів, що Америка веде антиросійську політику проти керівництва країни, але не є достатньо сильною країною, щоб вважати її ворогом Росії.

«У нас є сильна держава і ядерна держава. Навіть якщо наш уряд буде повністю знищено, туди (в США) полетять наші ракети. Ми весь світ поставимо рачки», - заявив президент Чеченської Республіки.

Нагадаємо, на початку квітня «Нова газета» повідомила, що в Чечні в останні місяці більше ста людей були затримані за підозрою в тому, що вони геї. За інформацією видання, затриманих тримали в секретних в'язницях і катували, вимагаючи видати імена інших геїв; три людини були вбиті.

Влада Чечні назвала публікації журналістів брехнею. Уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що в цих публікаціях поки немає «ніякої конкретної фактури». Вона обіцяла продовжити перевірку.

Офіційна влада заперечувала переслідування

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: