Кадровики розказали, кого шукають роботодавці і де можна багато заробити

Кадровики розказали, кого шукають роботодавці і де можна багато заробити

У вересні почнуть активніше брати на роботу студентів і молодь без досвіду роботи

У 10-20 числах вересня закінчується період масових відпусток. Після цього і почнеться основне зростання кількості як пропозицій, так і шукачів нової роботи. Про це розповіла HR-експерт Тетяна Пашкіна, пише «Сегодня».

За словами фахівця, наростять обороти такі професійні сфери, як виробництво (різноробочі, вантажники, механіки), торгівля (продавці-консультанти, касири), продаж (менеджери з продажу, торгові представники) і адміністративний персонал (кур'єри, водії, секретарі). Крім того, восени на ринку праці стануть більш затребуваними вчителі та викладачі - багато навчальних закладів традиційно у вересні відчувають брак кадрів. Однак приріст вакансій на ці професії довго не триватиме.

У вересні почнуть активніше брати на роботу студентів і молодь без досвіду роботи. Ті вийдуть з формату стажувань та сезонних робіт, визначаться зі своїм розкладом і почнуть шукати роботу на повний день або постійний підробіток.

На думку експерта, студенти зможуть розраховувати в середньому на 5-7 тис. грн ставки в будь-якій сфері. Фахівці підкреслюють, що зарплати на затребувані професії продовжують повільно зростати. Однак за це літо зарплати практично не змінилися. Наприклад, сьогодні у сфері торгівлі продавцям-консультантам в середньому обіцяють все ті ж 5-7 тис. грн на місяць, що і навесні. В кращу сторону змінилася ситуація в сфері продажів.

«Продажникам» зараз пропонують в середньому 7-12 тис. грн, проте з'являється все більше вакансій від іноземних компаній, які недавно вийшли на український ринок. Як правило, там і потужний соцпакет, і зарплати від 20 тис. грн. Але при цьому вимагають досвід від 5 років і знання двох іноземних мов», - розповів фахівець з підбору персоналу Олена Крекотень.

А ось зарплати адміністративного персоналу різняться: секретарі можуть розраховувати в середньому на 5-7 тис. грн, асистент керівника - на 10-11 тис. грн, водії - на 8-10 тис. грн, а експедитори - на 7-9 тис. грн.

Також триває і зростання кількості вакансій на сезонні роботи в сусідніх країнах. Багато пропозицій з'являється у Польщі - в основному місцеві компанії звуть українців на збір врожаю. Зараз там у розпалі збір печериць і гливи - за годину роботи пропонують від 5 злотих (37 грн). А ось у Швеції і Фінляндії українців кличуть для збору ягід, в Іспанії — цитрусових. Зарплати за такий вид праці стартують від 20 до 50 тис. грн у місяць, але не все так просто, адже вказані розцінки - це не ставка. Зарплата залежить від продуктивності праці.

Також активно шукають мулярів на будівництва Німеччині, Чехії та Нідерландів. При цьому роботодавці готові взяти навіть студентів і обіцяють платити до 50 тис. грн на місяць.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: