Канада прийме наступну конференцію із питань реформ в Україні

Канада прийме наступну конференцію із питань реформ в Україні
Прапор Канади

Канада рішуче налаштована разом із міжнародною спільнотою працювати над підтримкою України

Наступна конференція з питань реформ в Україні пройде в Канаді у 2019 році.

Про це оголосила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє «Укрінформ».

«Рада оголосити, що Канада прийме конференцію із питань реформ в Україні наступного року. Це - безпрецедентна можливість для Канади зібрати міжнародних партнерів та проявити нашу непохитну підтримку України. Разом ми можемо збудувати майбутнє, яке народ України заслуговує та до якого прагне», - сказала Фріланд.

У її відомстві додали, що на цю конференцію зберуться міністри закордонних справ країн ЄС, G7 та НАТО, «аби підтримати Україну на шляху демократичних та економічних реформ».

«Канада рішуче налаштована разом із міжнародною спільнотою працювати над підтримкою України й досягненням безпечного, суверенного й процвітаючого майбутнього для народу України», - наголосили у МЗС.

Як відомо, головною метою цьогорічної конференції, що проходила 27 червня у Копенгагені, є ознайомлення міжнародних партнерів зі здобутками України у проведенні системних реформ, а також окреслення подальших напрямів взаємодії та практичної допомоги Україні на цьому шляху. Українську делегацію очолював прем'єр-міністр Володимир Гройсман. 

Нагадаємо, заступник держсекретаря США Джон Салліван у Копенгагені заявив, що боротьба з корупцією є для України питанням нацбезпеки.

До слова, у Копенгагені на другій міжнародній конференції з питань реформ в Україні провели флешмоб на підтримку українського режисера, політв’язня Олега Сенцова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: