Держдеп: боротьба з корупцією є для України питанням нацбезпеки

Держдеп: боротьба з корупцією є для України питанням нацбезпеки
Заступник держсекретаря США Джон Салліван

У Держдепі США назвали корупцію в Україні «найважливішою вразливістю»

Корупція є ворогом України як всередині, так і з огляду на те, що може використовуватися Росією.

Про це заявив заступник держсекретаря США Джон Салліван у Копенгагені на відкритті міжнародної конференції «Реформи в Україні критичні для стабільності в Європі».

«Наша підтримка України непохитна. Ми з Україною, коли вона захищається проти російської агресії та бореться з корупцією. Корупція – це питання національної безпеки. Доти, доки Росія намагатиметься дестабілізувати та маніпулювати Україною зсередини, корупція залишається найважливішою «вразливістю», вона впливає на економіку, перешкоджає інвестиціям і розпалює народне невдоволення, яке Росія може використовувати», - заявив Салліван.

Він визнав, що за чотири роки, які минули після Революції гідності, Україна досягла значного прогресу в боротьбі з найбільшим внутрішнім викликом – корупцією. Але, за словами Саллівана, Україна перебуває в ключовому моменті, коли певні сили намагаються повернути назад здійснені важкою працею досягнення та не допустити подальших реформ.

Він зазначив, що вже зроблено чимало для обмеження контролю з боку олігархів у банківському секторі, що допомогло стабілізувати економіку, але для обмеження впливу олігархів у ключових секторах треба ще багато зробити.

«Економічна міць все ще занадто сконцентрована в руках дуже небагатьох, які використовують все що в їхніх силах, щоби захистити та посилити монополії, включаючи використання політики заради отримання власних прибутків», - заявив заступник держсекретаря.

Напередодні Держдеп США закликав Україну виконати вимоги МВФ у процесі реформ.

До слова, у Копенгагені на другій міжнародній конференції з питань реформ в Україні провели флешмоб на підтримку українського режисера, політв’язня Олега Сенцова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: