Кандидат у президенти Конго збирається оскаржити результати виборів

Кандидат у президенти Конго збирається оскаржити результати виборів
Мартін Фаюлу має 48 годин для оскарження офіційних результатів, які були оголошені ЦВК вчора

Прибічники Фаюлу вважають, що результати виборів були сфабриковані режимом Джозефа Кабіли на корить Фелікса Тшіседекі

Мартін Фаюлу, який лідирував в рамках альтернативного підрахунку голосів в Конго, пообіцяв оскаржити офіційні результати виборів президента, які вчора оприлюднила ЦВК країни. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Прибічники Фаюлу вважають, що результати виборів були сфабриковані режимом Джозефа Кабіли на корить Фелікса Тшіседекі внаслідок змови між ними. Члени адміністрації Джозефа Кабіли начебто отримали гарантії безпеки, а сам нинішній очільник Демократичної республіки Конго таким чином начебто збереже неформальний контроль над армією навіть в умовах правління Фелікса Тшіседекі.

Мартін Фаюлу має 48 годин для оскарження офіційних результатів, які були оголошені ЦВК вчора. Оскарження виборів може призвести до нової хвилі нестабільності в 80-мільйонній країні. В рамках виборів Мартіна Фаюлу підтримали Жан-П’єр Бемба і Моїс Катумбі, які є ворогами Джозефа Кабіли. В той же час Фелікс Тшіседекі під час передвиборчої кампанії заявляв, що нинішньому президенту немає чого боятися у випадку його приходу до влади. 

Слід нагадати, що вибори президента України відбудуться 31 жовтня 2019 року.  

 До вашої уваги: 
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: